V Prešovskom kraji opravia deväť úsekov ciest

Predpokladaná cena rekonštrukcie takmer 14 kilometrov ciest II. a III. triedy v Prešovskom samosprávnom kraji je 1,18 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja dá zrekonštruovať deväť vybraných havarijných úsekov ciest II. a III. triedy v dĺžke 13,6 kilometra. Predpokladaná cena prác plánovaných na tri mesiace od zadania zákazky je 1,18 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty a lehota na otváranie ponúk uchádzačov je 10. apríla. Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk zverejnenej vo Vestníku verejného obstarávania.

V rámci tohto obstarávania majú byť opravené cesty v piatich cestárskych oblastiach Prešov, Bardejov, Stará Ľubovňa, Humenné a Vranov nad Topľou. Ide o úseky Prešov – ul. Solivarská, Žehňa – Dúbrava a Veľký Šariš – Medzany (okres Prešov), v Hažlíne a Osikove (okres Bardejov), v Litmanovej (okres Stará Ľubovňa), Medzilaborce – Ňagov a Ruská Kajňa – Oľka (okresy Medzilaborce a Humenné) a v Ruskej Voli (okres Vranov nad Topľou).

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja je rozpočtová organizácia, zriadená krajom 1. decembra 2003. Organizácia vykonáva správu a údržbu 523 kilometrov ciest druhej triedy a 1 920 kilometrov ciest tretej triedy, ako aj investičnú činnosť. Údržbu ciest vo vlastníctve štátu nachádzajúcich sa na území kraja vykonáva na základe zmluvy so Slovenskou správou ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy