Najviac sa v súvislosti s meninami vyberá z bankomatov na Luciu

Napriek tomu, že je 19. marec, kedy majú meniny Jozefovia, takmer národným sviatkom, ani zďaleka nepatrí medzi tie meninové dni, kedy najviac míňame.

Napriek tomu, že je 19. marec, kedy majú meniny Jozefovia, takmer národným sviatkom, ani zďaleka nepatrí medzi tie meninové dni, kedy najviac míňame. V rebríčku najvyšších priemerných výberov z bankomatov vytlačilo Jozefov z popredných priečok až päť ďalších tradičných slovenských mien.
Sberbank Slovensko analyzovala všetky výbery z bankomatov svojej siete za celý minulý rok a zostavila hitparádu tradičných meninových dní. Jednoznačnou víťazkou rebríčka sa stala Lucia. Počas 13. decembra je priemerná výška jedného výberu z bankomatu 166 eur.

"Podľa našich údajov na Luciu nielen že vyberáme v priemere najvyššie sumy v porovnaní s ďalšími vytypovanými meninami, ale zároveň vyberáme z bankomatov oveľa častejšie. Oproti priemernému počtu denných výberov v decembri je na Luciu počet výberov až o 66 % vyšší," poznamenal Filip Vítek zo Sberbank Slovensko.

Naopak, decembrový Štefan sa už takej obľube neteší. Priemerný výber z bankomatu 26. decembra je 131 eur, čím sa Štefan zaradil na predposledné miesto rebríčka. "V tento deň sme zaznamenali najnižšie počty výberov z bankomatov v porovnaní k priemernému decembrovému dňu. Aj keď v mnohých mestách sa konajú tradičné Štefanské zábavy, nemalý počet ľudí trávi sviatky aj na horách, mimo dosahu bankomatov," hodnotí Vítek.

V prvej päťke vybraných tradičných menín majú vo výške priemernej vyberanej sumy z bankomatov prevahu ženy. "Môže byť za tým viacero vysvetlení. To lichotivejšie je, že muži kupujú ženám drahšie pozornosti. To menej lichotivé je, že muži kupujú darčeky na poslednú chvíľu, kým ženy plánujú veci v predstihu," uzavrel Vítek.
TASR informovala Ľubomíra Chmelová zo Sberbank Slovensko.

Súvisiace články

Aktuálne správy