NDS dá opraviť D2 pri Malackách a rýchlocesty pri Košiciach

Plánované opravy vozovky diaľnice D2 v správe strediska 1 Malacky počas štyroch rokov môžu stáť predbežne 9,16 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Opravy vozoviek rýchlostných ciest, ktoré spravuje stredisko 4 Košice, by v rovnakom období podľa odhadov mali stáť 6 mil. eur.

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) predpokladá, že plánované opravy vozovky diaľnice D2 v správe strediska 1 Malacky počas štyroch rokov môžu stáť predbežne 9,16 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Opravy vozoviek rýchlostných ciest, ktoré spravuje stredisko 4 Košice, by v rovnakom období podľa odhadov mali stáť 6 mil. eur. Vyplýva to z predbežných oznámení vo Vestníku verejného obstarávania o príprave súťaží na stavebné práce.

Diaľničiari pripravujú aj súťaž na vypracovanie dokumentácie na stavebné povolenie a na ponuku, ako aj na výkon autorského dozoru pre stavbu R2 Mníchova Lehota – Ruskovce. Predpokladaná cena za poskytnutie týchto služieb má dosiahnuť 4,1 mil. eur bez dane. Projekt výstavby 15,5 kilometrového úseku v okresoch Trenčín a Bánovce nad Bebravou je v štádiu stavebného konania. Stavebné práce by mali začať predbežne v roku 2016 a skončiť v roku 2019.

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy