Zarobiť 4,5 miliardy dolárov za deň, to dokážu len vo Facebooku

, Economic Times Foto:SITA

Traja zakladatelia Facebooku sa za jediný deň obohatili o 4,5 miliardy dolárov, keď akcie pozitívne reagovali na zverejnenie poslednej štvrťročnej správy. Podľa údajov Bloomberg má Mark Zuckerberg majetok v hodnote viac ako 27 miliárd dolárov.

Akcie Facebooku na newyorskej burze okúsili nový historický vrchol po tom, čo spoločnosť oznámila svoju štvrťročnú správu za štvrtý kvartál. Akcie uzatvárali obchodovanie s nárastom o 14 %. Akcionárom, vrátane zakladateľov Facebooku, ktorí majú stále značný podiel vo firme, určite vyčaril úsmev na tvári.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg na akciách zarobil 3,2 miliardy dolárov a jeho majetok tak podľa výpočtov Bloombergu prevyšuje 27 miliárd dolárov. Za uplynulý rok mu vďaka akciám Facebooku narástol majetok o viac než 12 miliárd dolárov. Zuckerberg minulý mesiac predal akcie v hodnote viac než 2 miliardy dolárov a daroval ďalšiu jednu miliardu dolárov nadácii Silicon Valley Community Foundation.

Dustin Moskovitz

Dustin Moskovitz, ktorý je v súčasnej dobe najmladším miliardárom na svete, keďže je o 8 dní mladší než Zuckerberg, si tento týždeň na konto pripísal 940 miliónov dolárov, zatiaľ čo Eduardo Severin, tretí zakladateľ, svoj majetok navýšil o 400 miliónov dolárov.

Sheryl Sandbergová

Akcie prevádzkovej riaditeľky Sheryl Sandbergovej už dosiahli hodnotu 735 miliónov dolárov, je to aj vďaka 300 miliónom, ktoré jej „hodila“ primárna emisia akcií spoločnosti. Je tak najmladšou ženou-miliardárkou všetkých čias, má 44 rokov a zhruba 12,3 milióna akcií spoločnosti založenej v Menlo Park, v štáte Kalifornia.

Súvisiace články

Aktuálne správy