Banky z Wall Street začnú vo veľkom meniť doláre za Bitcoiny

, entrepreneur.com Foto:SITA

Barry Silbert, zakladateľ on - line obchodnej platformy SecondMarket, predpovedá, že veľké množstvo peňazí inštitucionálnych aj privátnych investorov potečie behom blízkej doby do Bitcoinov.

"Sme tri až šesť mesiacov ďaleko od okamihu, keď začnú banky z Wall Street meniť vo veľkej miere doláre za Bitcoiny," hovorí Silbert. On sám by to mal vedieť najlepšie. Prednedávnom založil Bitcoin Investment Trust (BIT), ktorý ako prvý ponúka inštitucionálnym investorom možnosť staviť si na rast ceny Bitcoinu.

Silbert tvrdí, že za ním chodí stále viac bankárov a manažérov hedgeových fondov, ktorí chcú zistiť, ako na Bitcoine zarobiť. Podľa neho vstúpi Wall Street na bitcoinový trh v troch vlnách:

– Prvá už prebieha. Ide o peniaze z individuálnych dôchodkových účtov, ktoré sa čiastočne presúvajú do Bitcoinov práve prostredníctvom BIT. Ľudí, ktorí tieto peniaze do Bitcoin presunú, bude podľa Silbert pribúdať. V prvej vlne budú aj bohatí klienti, ktorí majú majetok v správe veľkých bánk z Wall Street.

– V druhej vlne sa do bitcoinových investícií zapoja hedgeové fondy a inštitucionálni investori. To je podľa Silberta len otázka času, záujem manažérov fondov o digitálnu menu je podľa neho obrovský.

– V tretej vlne potom pôjdu do Bitcoinov samotné banky z Wall Street, ktoré sa budú snažiť vylepšiť svoje zisky. "Tieto banky majú veľké tímy, ktoré obchodujú eurá, doláre a jeny. Pridať k nim Bitcoiny nebude problém," hovorí Silbert.

Cena Bitcoinu v posledných týždňoch zažíva prudké pohyby. Z 200 USD na začiatku novembra vystrelila až na 1200 USD. Na konci uplynulého týždňa sa obchodoval okolo 900 USD.Rad analytikov aj investorov hovorí o bubline. Aj podľa zástancu Bitcoinov Silberta budú prudké výkyvy cien pokračovať. "Bude to ešte oveľa horšie," tvrdí. "To, čo sme videli, je len začiatok. V momente, keď sa do Bitcoinov pustia banky, bude to mať na cenu veľmi dramatický vplyv," hovorí.

Súvisiace články

Aktuálne správy