UniCredit Leasing s polročnými obchodmi za 124,8 mil. eur

Spoločnosť zaznamenala pokles hlavne vo financovaní nehnuteľností a technológií.

Spoločnosť UniCredit Leasing Slovakia prefinancovala v prvom polroku nové obchody za 124,8 mil. eur pri medziročnom znížení o 26,7 %. Ako však uviedol člen predstavenstva zodpovedný za oblasť obchodu Dušan Keketi, obchodné výsledky nie sú medziročne veľmi porovnateľné. Dôvodom je vysoký objem fotovoltaických projektov, na ktoré bol rok 2011 naozaj bohatý. „Aj napriek tomu však môžeme skonštatovať, že doposiaľ dosiahnuté výsledky sú v plánovaných a predpokladaných objemoch,“ povedal Keketi.

V rámci hodnotenia polročného vývoja v jednotlivých komoditách Keketi uviedol, že v takmer všetkých firma viac menej kopírovala objemy dosiahnuté za rovnaké obdobie minulého roka. „Jediné oblasti, v ktorých sme zaznamenali pokles, sú nehnuteľnosti a technológie, konkrétne oblasť spomínaných fotovoltaík,“ doplnil Keketi. Financovanie nehnuteľností medziročne pokleslo o takmer 78 % na 7,8 mil. eur. V rámci financovania hnuteľných predmetov pri sume 117 mil. eur tvorili najväčšiu časť osobné automobily, a to 45,8 %. Stroje a priemyselné zariadenia tvorili 34,8 %.

Firma UniCredit Leasing, ktorá do konca marca 2007 vystupovala pod názvom CAC Leasing, bola do Obchodného registra SR zapísaná v roku 1997. Do skupiny UniCredit sa integrovala v apríli 2007. Spoločnosť poskytuje služby v oblasti lízingu automobilov, lízingu strojov a zariadení, lízingu dopravnej techniky, či nehnuteľností. Viac ako 71-percentným akcionárom spoločnosti je UniCredit Leasing S.p.A., takmer 20 % akcií vlastní UniCredit Bank Slovakia a.s. a 8,8 % UniCredit Leasing CZ, a.s.

Súvisiace články

Aktuálne správy