Slovnaft rozširuje svoju sieť čerpacích staníc

Tri nové čerpacie stanice za viac ako štyri milióny eur plánuje slovenská rafinérska spoločnosť postaviť na diaľnici D1 v lokalite Sverepec, Malý Šariš Sever a Malý Šariš Juh.

Slovenská rafinérska spoločnosť Slovnaft, a.s. rozširuje svoju sieť čerpacích staníc. Po šiestich rokoch rozšíri ich počet o tri čerpacie stanice na celkovo 212. Nové čerpacie stanice za viac ako štyri milióny eur buduje podnik na diaľnici D1. „Motoristi tak budú mať možnosť už tento rok v letných mesiacoch využiť služby na nových predajných miestach v lokalitách Sverepec, Malý Šariš Sever a Malý Šariš Juh,“ informoval hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

Slovnaft s prípravou ich výstavby začal po víťazstve v tendri, ktorý Národná diaľničná spoločnosť vypísala v polovici decembra minulého roka. „O nové investičné príležitosti sa zaujímame v takom rozsahu, v akom sa mení cestná infraštruktúra na Slovensku,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Slovnaft Oszkár Világi. Slovenská rafinérka okrem výstavby nových čerpacích staníc plánuje taktiež do konca tohto roka ukončiť modernizáciu zhruba stovky svojich starých čerpačiek.

Slovnaft v minulosti prevádzkoval výrazne vyšší počet čerpacích staníc, najviac 333, a to v roku 2003, tesne po zlúčení so sieťou čerpacích staníc MOL Slovensko. Spoločnosť Slovnaft so sídlom v Bratislave je rafinérsko-petrochemická firma. Spoločnosť okrem výroby, skladovania, distribúcie a veľkoobchodného predaja výrobkov z ropy disponuje najväčšou maloobchodnou sieťou v rámci Slovenskej republiky, zameranou na predaj motorových palív a mazív. Majoritným vlastníkom spoločnosti je maďarská ropná a plynárenská skupina MOL. Rafinérska skupina zamestnáva 3 630

Súvisiace články

Aktuálne správy