DDS Aegon za minulý rok so stratou 41 tis. eur

Doplnková dôchodková spoločnosť (DDS) Aegon, ktorá začiatkom októbra minulého roka skončila svoju činnosť, vykázala za rok 2011 stratu 41 tis. eur. Celkové výnosy spoločnosti predstavovali 124 tis. eur a celkové náklady 165 tis. eur. V roku 2010 mala spoločnosť stratu 131 tis. eur. Výnosy spoločnosť dosiahla vlani prevažne vo forme poplatkov od klientov, ktoré tvorili 72 tis. eur. Finančné výnosy penzijná firma zaevidovala v sume 52 tis. eur. Celkové náklady penzijnej firmy pozostávali najmä z ostatných nákladov na úrovni 94 tis. eur a personálnych nákladov v sume 48 tis. eur. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila spoločnosť.

Aktíva správcu dôchodkových úspor v celkovej výške 2,17 mil. eur ku koncu minulého roka pozostávali výlučne z obežného majetku. Vlastné imanie DDS Aegon predstavovalo 2,14 mil. eur, z toho 1,66 mil. eur tvorilo základné imanie. Zákonný rezervný fond spoločnosti bol na úrovni 166 tis. eur a ostatné kapitálové fondy tvorili 1,76 mil. eur. Záväzky spoločnosť vykázala ku koncu decembra minulého roka vo výške 30 tis. eur.

DDS Aegon vznikla v máji 2007. Jej jediným akcionárom je spoločnosť USFH-Nezam B. V so sídlom v Holandsku. Išlo o najmenšiu doplnkovú dôchodkovú spoločnosť na Slovensku. Spoločnosť DDS Aegon vlani požiadala Národnú banku Slovenska o udelenie predchádzajúceho súhlasu so zrušením príspevkového a výplatného doplnkového dôchodkového fondu. Centrálna banka následne spoločnosti udelila súhlas 22. júna minulého roka. DDS Aegon spolu s akcionárom pristúpila k tomuto kroku po dôkladnej analýze súčasného stavu a racionálnej úvahe o predpokladanom budúcom vývoji tohto sektora finančného trhu. „Podstatným podnetom, ktorý viedol k vyššie uvedenému rozhodnutiu, je predovšetkým stagnácia trhu doplnkového dôchodkového poistenia a redukcia stimulov pre tento sektor finančného trhu,“ uviedla spoločnosť.

Súvisiace články

Aktuálne správy