Tipos hľadá firmu na výrobu záznamov o žrebovaniach

Kontrakt so súčasným producentom televíznych žrebovaní pre štátny Tipos, spoločnosťou Omega Plus, sa onedlho končí. Nový dodávateľ si môže zarobiť 2,5 mil. eur ročne.

Štátna lotériová spoločnosť Tipos hľadá firmu, ktorá bude pre ňu vyrábať záznamy o priebehu žrebovaní a výsledkoch lotérií. Tipos už vyhlásil verejnú obchodnú súťaž na výrobu, uchovávanie a distribúciu záznamov o žrebovaniach a výsledkoch vlastných lotérií. Nový dodávateľ si pritom môže zarobiť až 2,5 mil. eur ročne, čo je bez dane z pridanej hodnoty predpokladaná hodnota zákazky.

„Dôvodom je blížiaci sa termín ukončenia doby platnosti zmluvy s doterajším dodávateľom predmetných služieb,“ informuje hovorca Tiposu Rastislav Čépe. V súčasnosti pritom vyrába a distribuuje záznamy zo žrebovaní pre Tipos spoločnosť Omega Plus.

Budúci dodávateľ služieb by mal pre Tipos vyrábať televízne programy a záznamy zo žrebovaní číselných lotérií, informácie pre tipujúcich a mal by vyrábať aj reklamné šoty. Súťažné návrhy musia byť doručené Tiposu do 10. októbra tohto roku. Spoločnosť po ich vyhodnotení do 21. októbra písomne oznámi výsledok vyhodnotenia všetkým navrhovateľom a následne odošle výzvy na predkladanie konkrétnych ponúk.

Uzavretie zmluvy s úspešným navrhovateľom sa očakáva najneskôr do konca novembra tohto roku. Podľa súťažných podmienok sa má pritom kontrakt uzatvoriť na štyri roky do konca roku 2015 s možnosťou predĺženia lehoty o jeden rok.

Tipos, národná lotériová spoločnosť, a.s. dosiahol v minulom roku čistý zisk prevyšujúci 12 mil. eur. Celkové výnosy Tiposu za minulý rok poklesli medziročne len mierne o 0,06 % na 304,863 mil. eur. Náklady aj spolu s odvodmi spoločnosti vzrástli o 2 % na 304,93 mil. eur, pričom samotné odvody Tiposu pre Ministerstvo financií SR za vlaňajšok predstavovali 29,668 mil. eur.

Tipos, národná lotériová spoločnosť, a.s. Bratislava vznikla zápisom do Obchodného registra SR v januári 1993 a s obchodným menom Tipos, a.s. pôsobila do júna 2005. Jediným akcionárom spoločnosti je Slovenská republika zastúpená Ministerstvom financií Slovenskej republiky. Venuje sa prevádzkovaniu lotériových a hazardných hier, prostredníctvom siete on-line obchodno-prevádzkových miest a aj prostredníctvom internetu.

Súvisiace články

Aktuálne správy