Výrobca džínsov Levi Strauss má skvelé výsledky: Tržby v 1. kvartáli prekonali odhady 

Americký výrobca džínsov Levi Strauss zaznamenal v 1. štvrťroku súčasného obchodného roka 2022/23 lepšie výsledky, ako mu predpovedali analytici z Wall Street. Podporil ho silný dopyt po džínsoch aj inom oblečení, napriek neustále vysokej inflácii. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Levi Strauss vo štvrtok oznámil, že jeho tržby za tri mesiace do konca februára 2023 vzrástli na 1,69 miliardy USD z 1,59 miliardy USD v rovnakom období predchádzajúceho roka. Analytici, ktorých oslovila spoločnosť Refinitiv, pritom očakávali tržby 1,62 miliardy USD.

Zisk spoločnosti v uplynulom kvartáli klesol o 41,4 % na 114,7 milióna USD alebo 29 centov na akciu zo 195,8 milióna USD alebo 48 centov na akciu rok predtým.  Aj keď sa nad Spojenými štátmi vznáša hrozba recesie, dopyt po módnych širších džínsoch aj po inom oblečení, ktoré nie je z denimu, ako sú legíny, šaty či obuv, zatiaľ v USA pretrváva, z čoho profitujú spoločnosti ako Levi Strauss, ktoré ponúkajú zľavy a akcie, aby sa zbavili prebytočných zásob na sklade.

Viac o téme: americký dolár USD , Spojené štáty americké USA , spoločnosť , Wall Street

Súvisiace články

Aktuálne správy