Fincentrum pokračuje v rýchlom raste na Slovensku a v ČR, v hypotékach má vyše 6 % trhu

Skupina Fincentrum v prvom polroku roku 2010 potvrdila svoju poprednú pozíciu na trhu služieb finančného poradenstva na Slovensku. Celkovo sa tržby skupiny medziročne zvýšili o 82 % na viac ako 392 mil. korún, počet uzatvorených zmlúv sa zdvojnásobil na viac ako 67 tisíc.

Rast na oboch trhoch skupina Fincentrum dosahuje aj napriek ešte stále značnému dosahu finančnej a ekonomickej krízy na obyvateľov oboch krajín. Pozitívne výsledky skupiny sú pritom preukázateľným dôsledkom návratnosti investícií do vzdelávania finančných poradcov a dôrazu na kvalitu individuálneho finančného poradenstva. O raste produktivity poradcov svedčí aj fakt, že rast obratu a predovšetkým rast počtu sprostredkovaných zmlúv je rýchlejší ako rast počtu poradcov skupiny Fincentrum.

Dynamický rast vykazuje Fincentrum najmä na Slovensku. Poradcovia tu uzavreli v priebehu prvého polroka 2010 necelých 11 tisíc zmlúv o finančných produktoch (medziročný nárast 417 %). Celkové tržby na Slovensku prekročili 2 mil. EUR (oproti 0,76 mil. EUR v rovnakom období roku 2009). Objem dojednaných hypotekárnych úverov desiatky partnerských hypotekárnych bánk vzrástol na Slovensku sedemnásobne na 38 mil. EUR.

„Obrat Fincentra za prvý polrok 2010 je oveľa vyšší ako za celý rok 2009, čo potvrdzuje, že Fincentrum je dnes prvou voľbou pre poradcov i klientov. Najviac ma teší skutočnosť, že naši sprostredkovatelia ponúkajú klientom naozaj komplexnú službu o čom svedčí nielen vývoj v sprostredkovaní poistných a investičných produktov, ale aj masívny rast na trhu úverov na bývanie,“ uviedol Milan Repka, generálny riaditeľ spoločnosti Fincentrum na Slovensku.

Výsledky v Českej republike:
Poradcovia Fincentra v Českej republike dokázali aj napriek ďalšiemu poklesu hypotékového trhu zaistiť klientom hypotéky v celkovom objeme 3,073 miliardy korún (medziročný nárast 99,7 %). S jedenástimi hypotekárnymi bankami uzavreli klienti Fincentra spolu 1 735 úverových zmlúv.

Konsolidované tržby skupiny v Českej republike vzrástli o 74 % na viac ako 341 mil. korún. Poradcovia medziročne zvýšili počet uzatvorených zmlúv o finančných produktoch o 99,4 % na viac ako 67 tisíc.

Súvisiace články

Aktuálne správy