Devízové príjmy z CR dosiahli vlani v novembri 1,49 mil. €

Celkové aktívne saldo devízových príjmov a výdavkov sa vlani v období od januára do novembra medziročne prepadlo o 36,2 % na 154,7 mil. eur

Devízové príjmy z príjazdového cestovného ruchu (CR) dosiahli za obdobie január až november minulého roka podľa predbežných údajov Národnej banky Slovenska (NBS) vyše 1,49 mil. eur. V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka poklesli devízové príjmy o 8,5 %. Devízové výdavky zaznamenali v mesiacoch január až november medziročný pokles o 3,7 % na takmer 1,34 mil. eur. Celkové aktívne saldo devízových príjmov a výdavkov sa tak vlani v danom období medziročne prepadlo o 36,2 % na 154,7 mil. eur. Vyplýva to z informácií Odboru cestovného ruchu Ministerstva hospodárstva SR.

Individuálna turistika sa na celkových devízových príjmoch podieľala 96,4 %, organizovaná 3,9 % a mimobankové zmenárne mínus 0,3 %. Najväčšia časť výdavkov, teda 83,2 % pripadla na individuálnu turistiku. Na organizovanú turistiku minuli občania Slovenska v mesiacoch január až november vlaňajšieho roka 10,8 % a na zahraničné pracovné cesty 5,9 % z celkových devízových výdavkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy