V Nemecku došlo v decembri k silnému rastu nezamestnanosti

Norimberg 31. decembra (TASR) – Počet nezamestnaných v Nemecku sa v decembri v porovnaní s novembrom zvýšil o 70.000 až 110.000. Ak sa odhad ekonómov potvrdí údajmi, ktoré získajú štatistici vo Wiesbadene, krajina vstúpi do nového roku s 3,06 až 3,1 milióna nezamestnaných. Za posledných 12 mesiacov sa ich počet znížil o 390.000
V novembri malo Nemecko 2,988 milióna nezamestnaných a v porovnaní s októbrom sa miera nezamestnanosti znížila o desatinu percentuálneho bodu. V novembri 2007 bola 8,1-. Informoval o tom dnes nemecký denník Die Presse.
Oficiálne údaje o počte nezamestnaných v decembri v Nemecku oznámi Spolková agentúra práce (BA) na budúci týždeň v stredu.
Z hľadiska vývoja nezamestnanosti je dôležité, ako dlho dokážu udržať firmy ľudí, ktorých majú na termínované zmluvy. V krajine ich takto pracuje asi 700.000.
Vývoj nezamestnanosti v krajine na budúci rok má relatívne dobré vyhliadky v tom, že počet ľudí, ktorí prídu v ňom na pracovný trh, bude o 130.000 nižší než v tomto roku. Zamestnanie bude hľadať populačne slabší ročník a silný populačný ročník pôjde do dôchodku.
Informoval o tom nemecký denník Die Welt.

Súvisiace články

Aktuálne správy