Svetu kasín Las Vegas Sands hrozí bankrot, akcie sa prepadli o 44 %

New York/Los Angeles 6. novembra (TASR) - Hodnota akcií veľkého amerického prevádzkovateľa kasín Las Vegas Sands sa dnes prepadla o 44 % po tom, ako audítor firmy Sterne Agee informoval, že "sa objavujú pochybnosti, či koncern bude schopný normálne fungovať aj naďalej".

New York/Los Angeles 6. novembra (TASR) – Hodnota akcií veľkého amerického prevádzkovateľa kasín Las Vegas Sands sa dnes prepadla o 44 % po tom, ako audítor firmy Sterne Agee informoval, že "sa objavujú pochybnosti, či koncern bude schopný normálne fungovať aj naďalej".

Prudký pokles akcií štvrtého najväčšieho operátora kasín na svete, ktorého hlavným akcionárom (a výkonným riaditeľom) je miliardár Sheldon Adelson, je nečakaným zvratom vo vývoji, keď len vlani firma otvorila v čínskom Makau najväčšie kasíno na svete.

Cena akcie Las Vegas Sands, ktorá ešte v decembri minulého roka dosahovala 122 USD (2874,81 SKK), sa dnes prepadla až na 6,52 USD/akcia, čo je oproti stredajšej uzatváracej hodnote pokles o 44 %. Neskôr sa akcie mierne posilnili na 7,88 USD/akcia, no aj to je pokles o 32 %.

"Ceny akcií Las Vegas Sands poukazujú na veľmi zlý vývoj. Obchodníci na trhu s opciami potichu rátajú s prípadným bankrotom," povedal Andrew Wilkinson, analytik z maklérskej firmy Interactive Brokers Group.

Informovala o tom agentúra Reuters.

Súvisiace články

Aktuálne správy