Služba UNIKASA umožňuje platiť faktúry a šeky v potravinách COOP Jednota

Bratislava 16. novembra (TASR) – Prostredníctvom služby UNIKASA môžu zákazníci v potravinách COOP Jednota platiť pri pokladni okrem bežného nákupu aj faktúry a šeky za služby, ako sú elektrina, káblová televízia, poistné či telefón. Túto službu zabezpečuje od júna tohto roka spoločnosť Citibank (Slovakia), a. s.

Ako prví mohli službu UNIKASA začať využívať zákazníci COOP Jednota vo vybraných predajniach v Nových Zámkoch, Galante, Nitre, Leviciach, Žarnovici a Poprade. Dnes je táto služba k dispozícii už v 700 predajniach a do konca tohto roku bude inštalovaných celkovo viac ako 1 000 terminálov.

"Našim cieľom je umožniť zákazníkom platbu čo najširšieho množstva faktúr a šekov, pričom do konca roka 2007 plánujeme sprostredkovať túto službu až v 2000 predajniach po celom Slovensku," povedal riaditeľ odboru Cash manažmentu a elektronického bankovníctva zo spoločnosti Citibank (Slovakia), a. s., Marian Čapla.

Prvými partnermi projektu boli Allianz – Slovenská Poisťovňa, UPC, Východoslovenská energetika a Západoslovenská energetika. Od novembra je možné platiť v sieti UNIKASA aj účty spoločností CitiFinancial, Oriflame a T-Mobile. V súčasnosti rokujú o vstupe do služby UNIKASA ďalšie spoločnosti, ktoré by sa mali pripojiť koncom tohto alebo začiatkom budúceho.

Terminály UNIKASA získavajú informácie o sume a platobnom partnerovi z kódu na faktúre. Garantom hladkého priebehu všetkých platieb za faktúry a šeky je Citibank (Slovakia), a. s., ktorá peniaze presmeruje na účet platobného partnera pri štandardne vysokej bezpečnosti prenosu. Klient môže sumu za nákup aj šeky a faktúry uhradiť spoločne štandardným spôsobom – v hotovosti alebo platobnou kartou.

TASR o tom informoval Branislav Cehlárik z Citibank (Slovakia).

Súvisiace články

Aktuálne správy