Amslico AIG Life spomezi slovenských poisťovní komunikuje cez e-mail najlepšie

Prostredníctvom e-mailu so svojimi zákazníkmi spomedzi slovenských poisťovní najkvalitnejšie a najrýchlejšie komunikuje Amslico AIG Life poisťovňa, tesne za ňou nasledujú ING Životná poisťovňa a Allianz - Slovenská poisťovňa.

Bratislava 21. júna (TASR) – Prostredníctvom e-mailu so svojimi zákazníkmi spomedzi slovenských poisťovní najkvalitnejšie a najrýchlejšie komunikuje Amslico AIG Life poisťovňa, tesne za ňou nasledujú ING Životná poisťovňa a Allianz – Slovenská poisťovňa. Vyplýva to z prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť United Interactive v 23 zákazníckych centrách slovenských poisťovní od polovice apríla do polovice mája tohto roka.

United Interactive stanovila poradie poisťovní podľa ukazovateľa E-mail Response Index (ERI), ktorý je komplexnou informáciou o rýchlosti a kvalite testovaného subjektu pri komunikácii so zákazníkmi. Hodnota ERI je percentuálnym vyjadrením počtu získaných bodov, pričom maximálna získaná hodnota je 100 bodov. Víťazné Amslico získalo ERI 90,8, ING 89,5 a Allianz – Slovenská poisťovňa 88,2.

Najnižšiu hodnotu ERI 0,0 zaznamenala OTP Garancia poisťovňa a Victoria-Volksbanken poisťovňa s ERI 13,4. Na všetkých 7 otázok reagovala do 48 hodín iba Amslico AIG Life poisťovňa. Na otázku v anglickom jazyku odpovedalo 11 poisťovní, okrem 3 absolútnych víťazov aj Aegon Levensverzekering N.V., Generali Poisťovňa, Kooperativa poisťovňa, Poisťovňa Slovenskej sporiteľne, QBE poisťovňa, Winterthur a Wüstenrot poisťovňa. Priemerný ERI poisťovní na Slovensku bol 61,6, pričom v Česku jeho hodnota dosiahla 69,3.

Celkový výsledok podľa prieskumnej agentúry poukazuje na výrazné rozdiely v prístupe jednotlivých subjektov k zákazníkom a ponuke on-line služieb, ktorá stále nezodpovedá úrovni súčasného rozvoja informačných technológií. Napríklad uzavrieť poistnú zmluvu on-line formou možno len v 4 poisťovniach. Allianz – Slovenská poisťovňa a Wüstenrot ponúkajú možnosť uzavrieť povinné zmluvné poistenie motorových vozidiel, Generali denné cestovné produkty, najširšie portfólio on-line poistení má v ponuke Union, konkrétne cestovné, zdravotné a ďalšie poistenia. O niečo lepšie dopadol prieskum pri možnosti nahlásiť poistnú udalosť i prostredníctvom internetu, čo je možné v 11 poisťovniach.

Súvisiace články

Aktuálne správy