Sprostredkovatelia zarábajú aj na študentoch

Pre dôchodkové spoločnosti sú síce študenti, ktorí zatiaľ nepracujú, perspektívni klienti, po dvoch rokoch sa však môžu rozhodnúť, že prestúpia do inej spoločnosti.






Pre dôchodkové spoločnosti sú síce študenti, ktorí zatiaľ nepracujú, perspektívni klienti, po dvoch rokoch sa však môžu rozhodnúť, že prestúpia do inej spoločnosti. FOTO – TASR


BRATISLAVA – Niektorí sprostredkovatelia dôchodkových správcovských spoločností sa snažia uzatvárať zmluvy aj s ľuďmi, ktorí sa do konca júna nemusia rozhodnúť, či si začnú na penziu sporiť v tzv. druhom pilieri. Ide o niektorých študentov, dlhodobo nezamestnaných, ale aj vojakov.


Z provízie, ktorú sprostredkovatelia získajú od dôchodkovej spoločnosti, zaplatia za nového klienta dobrovoľné dôchodkové poistenie v Sociálnej poisťovni a potom s ním uzatvoria zmluvu o starobnom dôchodkovom sporení. „Sprostredkovateľ mi povedal, že neskôr už nebudem môcť vstúpiť do druhého piliera, keďže mám 18 rokov a vlani som bol na letnej brigáde a ponúkol mi aj ‚všimné‘ 500 korún,“ povedal študent druhého ročníka na strednej škole Martin.


Študenti, ktorí doteraz pracovali nanajvýš na dohodu o brigádnickej činnosti, však do druhého piliera zatiaľ vstupovať nemusia. Zmluvu s dôchodkov…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy