Dôchodkové fondy vzdorujú burzám

V minulom roku a začiatkom tohto roka sme si pritom zvykli na takmer pravidelný rast dôchodkovej jednotky vo všetkých typoch fondov a začínali sa už črtať aj rozdiely vo výkonnosti podľa druhu fondov a aj podľa správcovských spoločností.

Rast dôchodkových jednotiek fondov spravovaných dôchodkovými správcovskými spoločnosťami sa v posledných piatich týždňoch zastavil. Podľa zverejňovaných údajov priemerná hodnota dôchodkovej jednotky pri rastových fondoch klesla v tomto období o jedno percento a priemerná hodnota dôchodkovej jednotky pri vyvážených fondoch klesla o 0,72 percenta. Len konzervatívne fondy zaznamenali rast dôchodkovej jednotky od 4. mája do 9. júna o 0,3 percenta.

Fondy zarábajú rovnako

Aj vzhľadom na vývoj v posledných týždňoch sú priemerné hodnoty dôchodkových jednotiek (obdoba hodnoty podielu v podielových fondoch) teraz vo všetkých typoch dôchodkových fondov takmer na rovnakej úrovni – 1,04 Sk. V minulom roku a začiatkom tohto roka sme si pritom zvykli na takmer pravidelný rast dôchodkovej jednotky vo všetkých typoch fondov a začínali sa už črtať aj ro…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy