Home Credit Slovakia poskytla za 1. štvrťrok úvery vo výške 506 mil. Sk

Bratislava 2. júna (TASR) – Spoločnosť splátkového predaja Home Credit Slovakia poskytla za prvé tri mesiace tohto roka úvery v objeme 506 miliónov Sk.

Ako ďalej na dnešnej tlačovej besede uviedol riaditeľ obchodného úseku Home Credit Slovakia Martin Vetýška, prostredníctvom spotrebiteľských úverov si Slováci od spoločnosti požičali takmer 287 miliónov Sk. Na revolvingové úvery pripadlo viac ako 219 miliónov Sk.

Za minulý rok hospodáril Home Credit Slovakia so ziskom 38,75 milióna Sk. Pre porovnanie, v roku 2003 to bolo len 208 000 Sk, čo bolo vôbec prvé kladné hospodárenie spoločnosti od jej vzniku v roku 1999. Vlaňajší zisk firma použije na vykrytie strát z minulých rokov a na tvorbu rezervného fondu.

Celková hodnota aktív spoločnosti ku koncu roka 2004 dosiahla 3,755 miliardy Sk, pohľadávky z úverov voči klientom evidovala v objeme 3,025 miliardy Sk. Základné imanie Home Credit Slovakia bolo vlani zvýšené zo 60 na 100 miliónov Sk.

Home Credit v súčasnosti, okrem Slovenska, pôsobí v Českej republike a Rusku. Už v novembri minulého roka však spoločnosť avizovala, že by sa chcela svojou ponukou splátkového predaja etablovať aj na ukrajinskom a čínskom trhu. "Situáciu však analyzujeme už aj v Kazachstane, Rumunsku, Srbsku a Čiernej hore," doplnil plány expanzie generálny riaditeľ Home Credit Finance Miloš Štibor.

Home Credit Slovakia poskytuje spotrebiteľské úvery na viac ako 4 000 predajných miestach v SR so spotrebnou elektronikou, nábytkom, výpočtovou a kancelárskou technikou, záhradkárskymi a športovými potrebami. Spotrebiteľské úvery tiež poskytuje na dovolenky, či kurzy autoškôl. Home Credit Slovakia patrí pod českú nebankovú skupinu PPF.

Súvisiace články

Aktuálne správy