Kedy sa oplatí kupovať na splátky

Takúto situáciu pozná väčšina z nás. Chceme si kúpiť niečo, čo skutočne potrebujeme. Nie je to momentálna slabosť ani rozmar. Vybavenie domácnosti sa časom opotrebuje a stráca funkčnosť, potrebuje vymeniť. Ale čo urobiť v situácii, keď chýba hotovosť. Splátkový predaj je na Slovensku bežný pojem a niet snáď človeka vrátane detí nad sedem rokov, ktorý by tento termín nepoznali. Je to jedna z možností, ako zadovážiť tovar, ktorý nemôžete zaplatiť jednorázovo, poskytuje nám možnosť, cenu tovaru uhradiť postupne v splátkach spoločnosti, ktorá ho predajni zaplatila za nás.Splátkové spoločnosti poskytujú klientovi špecifickú službu, keď mu za veľmi jednoduchých podmienok poskytnú úver na nákup tovaru. Tým, že klient môže uzatvoriť zmluvu so spoločnosťou priamo v predajni s minimom dokladov, môže si tovar po podpísaní zmluvy odniesť domov, okamžite ho používať a jeho hodnotu splácať postupne, podľa vlastných možností a v dĺžke, ktorú si zvolí, je táto služba pre mnohých zákazníkov príťažlivá.

História nákupu na splátky je dlhá a jej korene by sme mali hľadať, prekvapujúco, vo výrobnej sfére. Ak majiteľom na rozšírenie výroby chýbali finančné prostriedky, alebo ich finančné možnosti neboli dostačujúce, žiadali od bánk úverové zdroje, ktorými pokrývali potrebné náklady. Tento trend sa postupne preniesol aj do oblasti pokrytia potrieb domácností. Príležitosti sa chopili spoločnosti, ktoré ponúkali služby občanom v oblasti predaja spotrebného tovaru. Jedným z dôležitých faktorov, ktorý podporil predaj na splátky bol aj fakt, že ľudia si začali uvedomovať, že inflácia môže znehodnocovať ich úspory. Začali chápať, že cena peňazí je relatívna a inflácia ju môže oslabiť, potom uspokojenie vlastných potrieb prostredníctvom úspor sa stane zdĺhavé.

Odhadnúť

svoje možnosti

Základným princípom nákupu na splátky, je možnosť takýmto spôsobom riešiť vlastné potreby, ktoré nemôžete uspokojiť použitím vlastných zdrojov. A čo ešte zvýhodňuje tento nákup je skutočnosť, že v období inflačných zmien výška splátky úveru sa v priebehu splácania nemení bez…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy