Na splátky si môžete kúpiť už aj automobil

Pre zákazníkov je okrem splátkovej kúpy bielej a čiernej elektroniky, výpočtovej techniky a iných predmetov ponúkanej v splátkových spoločnostiach zaujímavý aj splátkový predaj automobilov. Od roku 2000 ho ponúkajú viaceré lízingové spoločnosti na Slovenskom trhu.


Prvou lízingovou spoločnosťou, ktorá sa začala venovať splátkovému predaju bola ČSOB Leasing. Lízingovka ho zaviedla s cieľom rozšíriť ponuku produktov, aby dokázala plniť všetky požiadavky zákazníkov. Splátkový predaj bol pripravený aj pre podnikateľov, ktorí využívali pri financovaní aj štátne dotácie. Podmienkou štátnych dotácií je totiž vlastníctvo predmetu, čo splátkový predaj umožňuje. Má navyše aj ďalšie výhody – možnosť uplatniť si odpočet dane z pridanej hodnoty z celej kúpnej ceny a možnosť uplatniť si celoročný odpis aj pri kúpe predmetu na konci roka.


Ďalšou je lízingová spoločnosť B.O.F., ktorá prostredníctvom celého radu produktov poskytuje komplexné služby finančného prenájmu s univerzálnym zameraním. Zahŕňa lízing osobných a nákladných automobilov, vybraných technologických zariadení, výpočtovej techniky a nehnuteľností. So splátkovým predajom začala B.O.F. v marci 2001 s cieľom vyhovieť svojim klientom podnikajúcim v poľnohospodárstve, ktorým zákon umožnil čerpať časť svojich financií zo štátnych dotácií pre poľnohospodárov len v prípade, že sa predmet nachádzal v ich vlastníctve.


V čom spočíva princíp splátkového predaja v …

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy