Skupina InterContinental Hotels Group sa vlani vrátila k zisku

Hotelová spoločnosť InterContinental Hotels Group (IHG) v utorok oznámila, že sa v uplynulom roku vrátila k zisku, keďže vlády zrušili alebo zmiernili obmedzenia spojené s ochorením COVID-19, čo viedlo k oživeniu cestovania. TASR o tom informuje na základe správy AFP.
IHG so sídlom v britskom Denhame, ktorá poskytuje franšízy, prenajíma, spravuje alebo vlastní takmer 6000 hotelov vo viac ako 100 krajinách pod značkami Crowne Plaza, Holiday Inn a InterContinental, dosiahla v minulom roku zisk po zdanení 266 miliónov USD (234,61 milióna eur) po strate 260 miliónov USD za rok 2020.
Jej tržby sa v roku 2021 zvýšili o viac ako pätinu na 2,9 miliardy USD.
„Keďže miera zaočkovanosti rastie a obmedzenia sa rušia na celom svete, vidíme rastúci dopyt po cestovaní,“ uviedol generálny riaditeľ Keith Barr vo vyhlásení.
„Aj keď pred nami môžu byť neočakávané výzvy, sme presvedčení o našej schopnosti reagovať a prispôsobiť sa tomu, čo spotrebitelia a majitelia potrebujú, keďže IHG pripravujeme na silný budúci rast,“ dodal.
Výnosy na izbu (RevPAR), pozorne sledovaná metrika používaná v hoteloch, sa v prípade IHG vrátili na 70 % úrovne pred pandémiou.
Vedenie skupiny odporučilo obnovenie výplaty dividendy akcionárom, vďaka čomu cena akcií IHG stúpla o 2,6 % počas ranného obchodovania na londýnskej burze.

Súvisiace články

Aktuálne správy