Prechodné obdobie v MAD sa od pondelka končí

Prechodné obdobie využívania Mestskej autobusovej dopravy (MAD) v Ružomberku bez cestovného lístka sa od pondelka 19. apríla končí. Po novom bude potrebné mať zakúpený platný lístok. Od pondelka sa tiež zavádza nástup všetkými dverami do vozidla MAD. Mesto Ružomberok o tom informovalo na sociálnej sieti.
„Pre tých cestujúcich, ktorí majú zakúpené dlhodobé cestovné, platí, že nastupujú do vozidla MAD všetkými dverami. Nie je potrebné, aby prikladali dopravné karty k tarifným zariadeniam vo vozidle. Platí to aj pre cestujúcich, ktorí majú dlhodobé cestovné na svojej registrovanej platobnej karte,“ konkretizovala samospráva.
Pre cestujúcich, ktorí majú dopravnú kartu ako elektronickú peňaženku, majú nabitý kredit a budú si kupovať krátkodobé cestovné, platí povinnosť nastupovať prednými dverami. „Na zariadení im vodič vozidla zvolí druh cestovného, priložia dopravnú kartu a nastupujú do vozidla. Toto platí aj pre cestujúcich, ktorí budú krátkodobé cestovné kupovať prostredníctvom platobnej karty,“ dodalo mesto. Od pondelka 26. apríla budú aj cestujúci na krátkodobé cestovné nastupovať do vozidla všetkými dverami a nakupovať cestovné budú prostredníctvom samoobslužného zariadenia, ktoré bude pri každých dverách.
MAD v Ružomberku aj naďalej premáva počas pracovných dní v prázdninovom režime. „V nasledujúcich týždňoch budeme vyhodnocovať jazdu vozidiel MAD a pripravovať štandardný školský režim. Náš súčasný prázdninový režim máme prispôsobený aj na aktuálne časy uvoľňovania protipandemických opatrení,“ informovali z ružomberskej radnice.

Súvisiace články

Aktuálne správy