Módna značka Brunello Cucinelli očakáva tento rok rast tržieb až o pätinu

Talianska módna značka Brunello Cucinelli zlepšila prognózu tržieb na tento rok. Ako spoločnosť uviedla, počíta s tým, že súčasná kríza spôsobená pandémiou nového koronavírusu by sa mala čoskoro skončiť.
Spoločnosť známa luxusnými odevmi z kašmíru očakáva tohtoročný rast tržieb na úrovni 15 až 20 %. Pôvodná prognóza uvádzala rast tržieb maximálne o 15 %. V raste by tržby mali pokračovať aj v roku 2022 pričom firma očakáva, že rast dosiahne 9 až 10 %.
„Som presvedčený, že do pár mesiacov budeme schopní vrátiť sa k normálnemu životu,“ povedal Brunello Cucinelli, zakladateľ a šéf módnej firmy. Dodal však, že dividendy spoločnosť vyplácať nebude už druhý rok po sebe, keďže za rok 2020 zaznamenala v dôsledku pandémie stratu 32,2 milióna eur. Na porovnanie, v roku 2019 vykázala zisk na úrovni 53,1 milióna eur.
Upravený zisk pred úrokmi, daňami a odpismi dosiahol vlani 41,8 milióna eur. V roku 2019 predstavoval 106,1 milióna eur.
Spoločnosť ešte v januári oznámila pokles tržieb za minulý rok o 10 %. Výsledok sa pôvodne očakával horší, v druhom polroku však módna firma zaznamenala výrazné zotavenie dopytu zo strany Číny.

Súvisiace články

Aktuálne správy