Deutsche Bank vlani v zisku, jej generálny riaditeľ si prilepšil o 7,4 milióna eur

, Reuters Foto: TASR/AP

Deutsche Bank vyplatila svojmu výkonnému riaditeľovi Christianovi Sewingovi za rok 2020 7,4 milióna eur, čo je o 46 % viac ako v predchádzajúcom roku, pretože po rokoch strát dosiahla zisk.

Banka sa rozhodla odmeniť zamestnancov za rast obchodovania počas pandémie. Zverejnila to vo svojej výročnej správe v piatok, zároveň uviedla, že príjmy budú tento rok „mierne nižšie“.

Minulý rok znamenal pre Sewinga, ktorý sa svojej funkcie ujal v roku 2018  po nepríjemných a nákladných regulačných pokutách vrátane tej za pranie špinavých peňazí, dôležitý míľnik. Dokázal nasmerovať Deutsche Bank na správnu cestu. Banka prišla za ostatných 10 rokov o 8,2 miliardy eur. Čistý zisk Deutsche pripadajúci akcionárom na rok 2020 bol 113 miliónov eur v porovnaní so stratou 5,7 miliárd eur v roku 2019. Nárast výnosov z investičného bankovníctva vyrovnal slabšie výsledky v ostatných odvetviach.

Bonusy pre celú banku sa zvýšili o 29 %, nárast takzvaného bonusového fondu na 1,9 miliardy eur ho po minuloročnom poklese privádza na zhruba rovnakú úroveň ako v roku 2018. Banka vyplatila bonusy potom, čo pracovníci call centier štrajkovali kvôli požiadavkám na vyššie mzdy. Niektorí z týchto pracovníkov podľa predstaviteľov odborov zarábajú iba 12 eur za hodinu.

Súvisiace články

Aktuálne správy