Miliardár: Regulačné orgány by mali zakročiť a zakázať bitcoiny

, CNBC Foto: YT/VRDNation

Indický miliardársky investor vysvetľuje, prečo nikdy nebude kupovať bitcoiny.

Investor Rakesh Jhunjhunwala, ktorý sa niekedy označuje ako indický Warren Buffett, uviedol, že „bitcoin nikdy nekúpi“.

„Myslím, že sú to špekulácie najvyššieho rádu. Nechcem sa zúčastňovať všetkých večierkov v meste. Opica po nich bude oveľa horšia,“ povedal pre CNBC.

Bitcoin zaznamenal veľkolepý rast v roku 2021 a podľa údajov z Coin Metrics si zatiaľ pripísal viac ako 90 %. Tieto silné zisky sa čiastočne pripisovali zvýšenému záujmu o krytpomenu zo strany významných investorov a firiem.

Indické regulačné orgány ešte musia rozhodnúť ako budú pristupovať k bitcoinu a ďalším kryptomenám, existujú však rozsiahle špekulácie, že vláda plánuje zakázať všetky súkromné ​​virtuálne meny a zaviesť svoju vlastnú oficiálnu digitálnu menu.

Jhunjhunwala uviedol, že indické regulačné orgány musia zohrať úlohu pri udržiavaní bitcoinu mimo hry. „Myslím si, že regulačné orgány by mali zakročiť a zakázať bitcoiny," uviedol investor, ktorý je v súčasnosti partnerom v spoločnosti Rare Enterprises pre správu aktív. „A mali by sa zamerať na digitálnu rupiu."

Pokiaľ ide o výhľady krajiny, jeho pohľad je optimistický, ako uviedol, je presvedčený, že India sa výrazne zotaví na základe reforiem a politických iniciatív prijatých vládou v nedávnom rozpočte. „Myslím, že teraz máme ožívajúcu Indiu. Indický rozpočet naznačoval, že vláda urobí, čo je potrebné v oblasti politík a reforiem. Všetky tieto veci sa spoja,” dodal.

Počas nedávneho zverejnenia rozpočtu oznámila ministerka financií Nirmala Sitharaman plány na zintenzívnenie kapitálových investícií a uskutočnenie reforiem finančného sektora na podporu pandémiou zasiahnutej ekonomiky Indie. Uviedla tiež, že India si bude musieť v najbližších dvoch mesiacoch z dlhopisového trhu požičať 800 miliárd rupií (10,96 miliárd dolárov).

Miliardár predpovedal, že v Indii dôjde v budúcom roku k silnému rastu, keď krajina dokáže dostať pandémiu pod kontrolu. „Myslím si, že India je v poslednej fáze Covid-19,“ uviedol a dodal, že táto krajina v budúcom roku pravdepodobne porastie o 10 až 11 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy