Svetový poskytovateľ služieb v ropnom sektore Schlumberger prekonal očakávania

Americký koncern Schlumberger, najväčší poskytovateľ služieb v ropnom a plynárenskom priemysle na svete, zaznamenal za 4. štvrťrok minulého roka rast zisku a zároveň prekonal očakávania trhov. Tržby síce v medziročnom porovnaní klesli, aj v tomto prípade však prekonali odhady analytikov. Navyše, v medzikvartálnom porovnaní sa tržby zvýšili, prvýkrát za päť štvrťrokov.
Spoločnosť informovala, že čistý zisk za posledný kvartál minulého roka dosiahol 374 miliónov USD (307,62 milióna eur). V rovnakom období predchádzajúceho roka dosiahol 333 miliónov USD.
Po úprave o mimoriadne položky predstavoval zisk na akciu 22 centov. Spoločnosť tak prekonala očakávania trhov, keď analytici počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 17 centov.
Tržby koncernu dosiahli 5,53 miliardy USD, čo v medziročnom porovnaní predstavuje pokles o 32,8 %. Podpísala sa pod to pandémia nového koronavírusu, ktorá vývoj koncom roka 2019 ešte neovplyvňovala. Medzištvrťročne sa však tržby zvýšili, prvýkrát od 3. štvrťroka 2019.
Navyše, aj v tomto ukazovateli Schlumberger prekonal očakávania analytikov. Tí počítali za 4. kvartál 2020 s tržbami na úrovni 5,25 miliardy USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy