Noví obyvatelia získajú od mesta peňažnú poukážku

Každý nový obyvateľ Veľkého Šariša dostane od mesta peňažnú poukážku, ktorú môže využiť v obchodoch, pri platení daní, poplatkov, alebo na zaplatenie nájmu. Na poslednom rokovaní o tom rozhodli mestskí poslanci.

"Pri prvom prihlásení sa občana na trvalý pobyt mu mesto poskytne jednorazovo mestské nákupné poukážky v hodnote 200 eur. Pri narodení dieťaťa dostane rodič poukážky v hodnote 200 eur a pri prvom nástupe dieťaťa na základnú školu v meste v hodnote 100 eur," uviedol hlavný ekonóm mesta Miroslav Hudák.
To isté platí aj pri prvom nástupe na Základnú umeleckú školu a pri prvom nástupe dieťaťa na vykonávanie športu v športovom klube, ktorý má sídlo na území mesta. Obyvateľovi mesta staršiemu ako 70 rokov mesto každoročne v decembri poskytne mestskú nákupnú poukážku s hodnotou 20 eur.
Je možné ich uplatniť len na území Veľkého Šariša. "Poukážky môžu ľudia použiť na nákup výrobkov a služieb u subjektov, ktorých obchodné a iné predajné miesta sa nachádzajú na území mesta. Sú označené nálepkou obsahujúcou erb, názov mesta a nápis Som hrdý Veľkošarišan. Ďalej na zaplatenie daní, poplatkov a iných úhrad vyberaných mestom. Rovnako na pomoc a podporu činnosti subjektov, ktoré sú zapísané v registri mimovládnych neziskových organizácií, ktoré majú sídlo na území mesta," doplnil Hudák.
Veľkošarišania môžu spomenuté poukážky použiť tiež na uhradenie tovarov alebo služieb poskytnutých mestskými organizáciami, a to vrátane nájomného, zaplatenia poplatkov a iných úhrad za výkony poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí majú sídlo alebo prevádzkujú zdravotnícke zariadenie na území mesta.
Mesto prijalo zároveň opatrenia, aby nebolo možné všeobecne záväzné nariadenie zneužívať.

Súvisiace články

Aktuálne správy