Informácie o štátnej pomoci nájdu firmy aj na novej stránke rady exportérov

Novozaloženej Rade slovenských exportérov sa nepáčia podľa nej neprehľadné informácie o štátnej pomoci podnikateľom a jej komplikované podmienky. Vytvorili preto internetovú stránku www.exporteri.sk, kde podnikatelia nájdu komplexnú ponuku štátnej pomoci, dostupného financovania, plánovaných aktivít, spravodajských noviniek a ďalších priebežne aktualizovaných informácií.
„Aby sme zjednodušili slovenským podnikateľom život a sprehľadnili aktuálnu ponuku štátnej pomoci, ako aj sprístupnili na jednom mieste tie najrelevantnejšie informácie, vytvorili sme pod hlavičkou Rady slovenských exportérov novú webstránku,“ uviedol predseda rady Lukáš Parízek.
Rada slovenských exportérov vznikla 31. júla a nadväzuje na platformu exportných firiem Exportéri.sk, do ktorej sa od marca zapojilo viac ako 130 firiem. Rada má podľa jej šéfa ambíciu vytvoriť funkčnú a efektívnu komunikáciu medzi slovenskými podnikateľmi, štátnymi inštitúciami a bankami. „Vytvárame nový formát komunikácie, keďže som presvedčený o obrovskom a nevyužitom kapitále slovenských firiem a medzinárodných možností. Svet už nebude nikdy ako predtým a ak máme začať novú kapitolu, robme to odvážne a spolu,“ dodal Parízek.

Súvisiace články

Aktuálne správy