Spoločné podniky Fordu a čínskych firiem vykázali v júni rast predaja

Spoločné podniky americkej automobilky Ford Motor a čínskych automobiliek vykázali v júni medziročný rast odbytu, keďže najväčší trh s automobilmi na svete pokračuje v zotavovaní z miním, na ktoré sa prepadol po vypuknutí pandémie nového koronavírusu.
Spoločný podnik amerického Fordu s firmou Changan v pondelok oznámil, že jeho predaj na čínskom trhu vzrástol v júni medziročne o 7,7 %. Nezverejnil však počet predaných vozidiel.
Dodal len, že zvlášť dobre išli na odbyt nové SUV modely Fordu vrátane Escape, Edge a Explorer, ktoré citeľne prispeli k rastu predaja v uplynulých mesiacoch.
Aj čínska automobilka Jiangling Motors (JMC), v ktorej má Ford tiež svoj podiel, minulý týždeň uviedla, že v júni predala 39.192 vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o 67 %. JMC predáva SUV, dodávky a komerčné vozidlá značky JMC.
Tieto spoločné podniky Fordu a čínskych firiem zaznamenali rast predaja aj v apríli a máji. Ford by tak mohol vykázať za celý 2. štvrťrok prvý medzikvartálny nárast predaja od 3. štvrťroka 2017.
Rival podniku, americký koncern General Motors pritom uviedol, že jeho odbyt v Číne v období apríl-jún 2020 klesol o 5,3 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy