Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku po dvoch mesiacoch poklesu vo februári vzrástol

Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú naďalej Ukrajinci, vo februári ich bolo 23-tisíc.

Ku koncu februára tohto roka pracovalo na Slovensku takmer 78,2-tisíca cudzincov. Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku tak po dvoch mesiacoch poklesu opäť vzrástol. Kým v decembri minulého roka išlo o pokles o 77 osôb a v januári tohto roka pracovalo na Slovensku o 539 cudzincov menej, vo februári tohto roka počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpol o 400. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú naďalej Ukrajinci. V druhom mesiaci tohto roka ich na slovenskom trhu práce pribudlo 388, čím sa celkový počet Ukrajincov pracujúcich u nás zvýšil na 23-tisíc. Počet Srbov pracujúcich na Slovensku v minulom mesiaci klesol o 7 osôb na 13,4-tisíca. Spomedzi občanov z krajín Európskej únie bolo na Slovensku najviac Rumunov, ktorých u nás pracovalo 8,3-tisíca, nasledovali Česi so 6-tisíc pracovníkmi a na treťom mieste boli Maďari, ktorých za prácou na Slovensko prišlo 5,6-tisíca.

Štvrtina cudzincov na Slovensku pracovala ku koncu februára tohto roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 21,1-tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 8,6-tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal 3,7-tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len desať cudzích štátnych príslušníkov pracovalo na konci februára v okrese Medzilaborce.

Súvisiace články

Aktuálne správy