Malí a strední podnikatelia diskutovali o opatreniach na zlepšenie podnikania

Na vytvorení odbornej nepolitickej platformy k prezentácii názorov a formulácií návrhov a opatrení na podporu malého a stredného podnikania a rodinného podnikania na Slovensku sa dohodli účastníci medzinárodnej konferencie "MSP a rodinné podnikanie v Európe a na Slovensku", ktorá sa konala v závere uplynulého týždňa v Bratislave.

Na vytvorení odbornej nepolitickej platformy k prezentácii názorov a formulácií návrhov a opatrení na podporu malého a stredného podnikania a rodinného podnikania na Slovensku sa dohodli účastníci medzinárodnej konferencie „MSP a rodinné podnikanie v Európe a na Slovensku“, ktorá sa konala v závere uplynulého týždňa v Bratislave.
Účastníci konferencie sa zhodli na potrebe prijatia konkrétnych opatrení za zlepšenie podmienok pre rodinné podnikanie a celkové podnikateľské prostredie v Slovenskej republike.
Okrem iného konferencia poukázala tiež na potrebu riešiť oblasť podpory vytvárania pracovných miest zahraničných investorov, nutnosť spracovania jednoduchého softvéru v nadväznosti na eKasu pre malých podnikateľov a malé rodinné firmy z prostriedkov štátneho rozpočtu a bezodplatným poskytnutím začínajúcim podnikateľom.
V rámci uľahčenia exportu rokovať s ČR o možnosti využívania registra rodinných firiem ČR a, naopak, českými podnikateľmi využívanie registra SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy