Tatra Asset Management sa bude musieť vysporiadať s nízkymi sadzbami

V roku 2020 plánuje spoločnosť uviesť niekoľko noviniek, venovať sa chce aj digitalizácii distribučných kanálov.

Správcovská spoločnosť Tatra Asset Management sa bude musieť vysporiadať s nízkymi sadzbami. „Prostredie nulových až záporných sadzieb na peňažnom trhu a záporných výnosov na prevažnej väčšine dlhopisov je prostredím mimoriadne náročným nielen pre banky, ale aj pre správcovské spoločnosti. Vysporiadať sa s tým bude určite najväčšou výzvou,“ povedal pre agentúru SITA hovorca Tatra banky Boris Fojtík.

V roku 2020 plánuje spoločnosť uviesť niekoľko noviniek, ktoré aj v náročnom prostredí prinesú podľa Fojtíka klientom príležitosť zhodnotiť svoje peniaze. „Primárnou oblasťou zostáva koncentrácia na náš najdôležitejší cieľ a poslanie, a to zhodnocovanie peňazí ľuďom a zvyšovanie komfortu pri používaní finančných služieb. Aj z toho dôvodu sa v roku 2020 okrem uvádzania nových produktov plánujeme venovať digitalizácii distribučných kanálov,“ skonštatoval Fojtík.

Rok 2019 sa podľa Fojtíka radí medzi najúspešnejšie v histórii spoločnosti. Podarilo sa jej uviesť niekoľko produktov, o ktoré klienti prejavili záujem. „Získali sme niekoľko medzinárodných ocenení, náš zástupca bol premiérovo pozvaný vystúpiť s prezentáciou na najväčšej európskej investičnej konferencii. Rok ešte nie je úplne na konci, vyzerá to však tak, že našim klientom sme v tomto roku zhodnotili úspory o viac ako 100 mil. eur,“ dodal Fojtík.

Správcovská spoločnosť Tatra Asset Management vznikla v marci 1998. Je dcérskou spoločnosťou Tatra banky a zároveň súčasťou bankovej skupiny Raiffeisen Bank International. Ponúka fondy od depozitných, cez dlhopisové, zaistené, zmiešané, realitné až po akciové.

Súvisiace články

Aktuálne správy