COOP Jednota rozširuje podporu podstielkových vajec, zaraďuje ich do sortimentu vlastnej značky

Balenia pätnástich slovenských podstielkových vajec sú v predaji od 10. decembra 2019.

Obchodný reťazec COOP Jednota rozširuje podporu podstielkových vajec, zaraďuje ich do sortimentu vlastnej značky. „Namiesto zavádzania verejnosti planými sľubmi podniká COOP Jednota konkrétne kroky na podporu vajec z podstielky. Balenie pätnástich podstielkových vajec zo slovenského chovu zaraďuje ako novinku do sortimentu vlastnej značky. Spotrebitelia si ich môžu zakúpiť už tieto dni v predajniach formátu Supermarket a Tempo Supermarket,“ informovala o tom agentúru SITA v stredu spoločnosť.

„Ponuku predávaného sortimentu prispôsobujeme požiadavkám zákazníkov, a keďže časť spotrebiteľov uprednostňuje podstielkové vajcia, rozhodli sme sa im vyhovieť a zaradiť ich do sortimentu vlastnej značky,“ vysvetlil vrchný riaditeľ obchodnej sekcie COOP Jednoty Slovensko Branislav Lellák. Zároveň zdôraznil, že tradičný reťazec bude v aktivitách smerujúcich k podpore slovenských chovateľov pokračovať aj v roku 2020.

Podstielkové vajcia vlastnej značky ponúka COOP Jednota prostredníctvom kategórie Mamičkine dobroty. Obchodné balenie obsahuje 15 vajíčok veľkosti M v triede A. Vajíčka pochádzajú zo Slovenska a spĺňajú požiadavku „vyrobené bez použitia GMO“.

„Ak chceme slovenským chovateľom skutočne pomôcť, nemôžeme sa im vyhrážať zrušením odberu vajíčok, ktoré majú v ponuke. Nevidíme riešenie v tom, že siahneme po lacnejšej a menej kvalitnej zahraničnej produkcii. Radšej uprednostňujeme postupné kroky a zároveň edukujeme spotrebiteľov. V konečnom dôsledku je to práve zákazník, kto rozhoduje o tom, čo vloží do svojho nákupného košíka,“ dodal Branislav Lellák. Balenia pätnástich slovenských podstielkových vajec sú v predaji od 10. decembra 2019.

COOP Jednota je najväčšia maloobchodná sieť na Slovensku s najvyšším podielom predaja slovenských výrobkov, ktorý dosahuje až 70 %. V roku 2019 oslavuje 150 rokov od založenia prvého spotrebného družstva na Slovensku a 20 rokov od založenia vlastnej značky. Skupina COOP Jednota patrí k významným zamestnávateľom Slovenska. Poskytuje prácu viac než 14 tisíc zamestnancom v 10 logistických centrách a 30 regionálnych spotrebných družstvách. Z nich 26 vykonáva maloobchodnú činnosť prostredníctvom takmer 2 100 predajných miest na celom území Slovenska.

Súvisiace články

Aktuálne správy