Viber s Mastercardom spúšťajú v Maďarsku okamžité prevody peňazí, v pláne je aj Slovensko

Ide o prevody do niekoľko minút, a to i v nočných hodinách alebo cez víkend.

Chatovacia aplikácia Viber spúšťa na maďarskom trhu pod názvom Moneytou okamžité prevody peňazí, pričom v pláne má aj prienik na ďalšie trhy vrátane Slovenska. Cieľom Viberu je sprístupniť službu od úplného začiatku klientom väčšiny maďarských bánk. "Dlhodobým plánom je prienik i na ďalšie trhy vrátane Slovenskej republiky a používanie v celosvetovom meradle," informuje spoločnosť. Novinka využíva technológiu od spoločnosti Mastercard. Cristina Constandache zo spoločnosti Rakuten Viber uviedla, že ide o strategický projekt vyvinutý v Maďarsku.

 

Výhodou služby je podľa vyjadrení spoločnosti najmä bezpečné, rýchle a jednoduché posielanie a prijímanie peňazí. Prevedená čiastka sa pripíše k zostatku príjemcu a je možné ju minúť prostredníctvom platobnej karty alebo vybrať v hotovosti. V aplikácii Viber je možné si zaregistrovať viac platobných kariet a následne si vybrať, ktorú pre transakciu použiť. Funkcia Moneytou bude užívateľom aplikácie Viber dostupná prostredníctvom samostatnej ikony.

Ako povedal riaditeľ spoločnosti Mastercard pre Maďarsko a Slovinsko Endre Eölyüs, v spolupráci s mnohými partnermi Mastercard ponúka i rad ďalších inovatívnych platobných metód. Ide napríklad o Apple Pay, rôzne mobilné digitálne peňaženky, splátkové riešenia Mastercard Installments či podporu riešenia otvoreného bankovníctva. "Teraz sa k užívateľom dostáva aj funkcia aplikácie Viber, ktorá je tak ďalším prírastkom medzi inovatívnymi riešeniami pre posielanie platieb medzi dvoma užívateľmi," skonštatoval Eölyüs.

Funkcia Moneytou využíva technológiu Send spoločnosti Mastercard a je výsledkom spolupráce medzi firmami Rakuten a Mastercard. Službu vyvinula spoločnosť NeoPay. Finančné a technologické zázemie pre službu Moneytou budú poskytovať spoločnosti Libra Internet Bank a Wirecard.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy