S podporou EÚ má šancu na výhodný úver aj mladý biznis

, PR článok

Európsky investičný fond podporí začínajúcich podnikateľov a inovatívne spoločnosti prostredníctvom pôžičiek z Tatra banky.

Pri poskytovaní úverov musí banka hľadať rovnováhu medzi zdravým rizikom a schopnosťou zúročiť peniaze prostredníctvom poskytovania pôžičiek. Začínajúcim firmám sa peniaze na rozvoj vždy zídu, pre banky sú často príliš rizikové, takže radšej volia financovanie cez investora alebo hľadajú iné formy získania prostriedkov.

Vďaka Európskemu investičnému fondu (EIF) sa však malým podnikateľom a inovatívnym firmám či živnostníkom bez dostatočne dlhej histórie a majetku núka jedinečná príležitosť podpory v Tatra banke. Môžu získať tisíce eur na rozbeh svojho vlastného podnikania.

Banka požičia, fond sa zaručí
Podpora EIF vykonávaná prostredníctvom banky má za úlohu pomôcť malým začínajúcim podnikateľom a spoločnostiam s inovatívnym potenciálom. Aby bola podpora efektívna a adresná, EIF nepožičiavapeniaze priamo, ale poskytuje bankám záruky na krytie úverov poskytnutých pre malých podnikateľov a inovatívne spoločnosti. Vďaka tomu môžu výhodný úver získať startupy, mikropodnik, ale aj väčšia inovatívna firma.

Program EaSI: Až 25 000 eur pre ľahší štart
Rozbiehate podnikanie a máte ambiciózny plán? Firmy a podnikatelia s menej ako 10 zamestnancami a obratom alebo majetkom do 2 mil. eur s aspoň jedným ukončeným účtovným obdobím môžu mikropodniky cez Tatra banku získať až 25 000 eur so zvýhodnenou úrokovou sadzbou 7,9% ročne až na 5 rokov. Bez poplatku za vystavenie záruky.

Program InnovFin: Až 7,5 milióna eur pre modernejšie podnikanie
Firmy, ktoré sa neboja inovovať v dnešnej rýchlo meniacej sa dobe majú väčšiu šancu uspieť v tvrdej konkurencii. Cieľom programu InnovFin je podpora výskumu a inovácií malých a stredných podnikateľov a podnikov so stredne veľkou kapitalizáciou.

Prostredníctvom programu InnovFin je možné podporiť spoločnosti s menej ako 500 zamestnancami, ktoré majú ukončené aspoň dve účtovné obdobia. Malí a strední podnikatelia majú možnosť získať zdroje na inovácie v spoločnosti až do výšky 7,5 mil. eur na obdobie od 1 do 10 rokov.  Bez poplatku za záruku Európskeho investičného fondu a s výhodnejšou úrokovou sadzbou.

Podporte rast vašej spoločnosti alebo získajte technologickú výhodu nad konkurenciou s biznis úvermi od Tatra banky. Je to úveriteľné.

Súvisiace články

Aktuálne správy