Banka HSBC plánuje redukciu nákladov, prepustí zhruba 10.000 ľudí

Nadnárodná veľkobanka HSBC chce zredukovať svoje náklady. Škrty, ktoré plánuje jej dočasný generálny riaditeľ Noel Quinn, tak môžu viesť k zrušeniu až 10.000 pracovných miest z aktuálnych 238.000. Informovali o tom hospodárske noviny Financial Times (FT).
Tento plán predstavuje najambicióznejší pokus HSBC za celé roky o stlačenie nákladov, skonštatovali noviny, podľa ktorých sa škrty sústredia najmä na vysoko platené pozície.
Veľkobanka HSBC by mohla oznámiť začiatok najnovšieho znižovania nákladov a počtu pracovných miest koncom tohto mesiaca, keď zverejní hospodárske výsledky za 3. štvrťrok, uviedli FT s odvolaním sa na zdroj z banky, ktorý nechcel byť menovaný.
Quinn sa stal dočasným generálnym riaditeľom v auguste po tom, ako banka oznámila nečakaný odchod dovtedajšieho šéfa Johna Flinta. A uviedla, že je potrebná zmena vo vedení v „náročnom globálnom prostredí“.
Odchod Flinta bol výsledkom rozdielov v názoroch s predsedom predstavenstva Markom Tuckerom na celú škálu tém, vrátane ich prístupu k znižovaniu výdavkov.
Avízo o škrtaní pracovných miest prichádza po tom, čo veriteľ oznámil, že tento rok prepustí približne 4000 ľudí a zverejnil ponurejší výhľad v dôsledku eskalácie obchodného sporu medzi Čínou a Spojenými štátmi, uvoľnenia menovej politiky, nepokojov na jeho kľúčovom trhu v Hongkongu a brexitu.

Súvisiace články

Aktuálne správy