Službu Apple Pay začala na Slovensku ponúkať aj Prima banka

Z väčších bánk však stále ešte chýba napríklad VÚB banka, ČSOB či UniCredit Bank.

Prima banka začala ponúkať svojim klientom službu Apple Pay. Viaceré spoločnosti túto službu na Slovensku odštartovali koncom júna tohto roka a postupne sa pridávajú ďalšie. Z väčších bánk však stále ešte chýba napríklad VÚB banka, ČSOB či UniCredit Bank. Vo svojich vyjadreniach sú strohé a nekonkretizujú presný dátum spustenia. Na spustení služby však údajne pracujú.

Podľa prieskumu spoločnosti Mastercard považuje až 73 % Slovákov platbu mobilným telefónom za najlepšiu alternatívu k platbe kartou. Na slovenskom trhu je vydaných viac ako päť miliónov bezkontaktných platobných kariet a väčšina platobných terminálov túto technológiu podporuje. Budúcnosť bezkontaktných platieb posúvajú podľa Mastercardu nové technológie, akými sú práve mobil či hodinky, na novú úroveň.

Napriek veľkosti projektu a nákladom spojeným s implementáciou a prevádzkou služby Apple Pay majú banky záujem naštartovať poskytovanie uvedenej služby. Jeden z dôvodov podľa Združenia pre bankové karty SR je aj ten, že majitelia telefónov iPhone majú veľký záujem o túto službu. Dokonca prieskumy hovoria, že držiteľ telefónu iPhone bude zvažovať zmenu banky, ak mu neposkytne službu Apple Pay.

Mobilná platobná a digitálna peňaženka od spoločnosti Apple, tzv. Apple Pay, je na Slovensku dostupná od 26. júna 2019. Termín jej spustenia sa u nás pritom stále posúval. V prvej vlne začali službu ponúkať Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, J&T Banka, mBank, Boon, Edenred, Monese, N26 a Revolut. Okruh spoločností sa však postupne rozširuje. Majitelia mobilov so systémom Android majú pritom možnosť platiť prostredníctvom Google Pay už od februára 2018.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy