Dopravca RegioJet v prvom polroku dosiahol zisk pred zdanením v sume 102 mil. českých korún

Tržby spoločnosti v prvom polroku dosiahli sumu 905 mil. českých korún.

Český dopravca RegioJet podľa predbežných výsledkov za prvý polrok vykázal celkový zisk pred zdanením vo výške zhruba 102 mil. českých korún (CZK). Za celý tento rok firma očakáva rast zisku najmenej o sto percent na vyše 200 mil. CZK. Tržby spoločnosti v prvom polroku dosiahli sumu 905 mil. CZK. Prevádzkový zisk EBIDTA bol za január až jún podľa medzinárodných účtovných štandardov v objeme 245 mil. CZK. Dopravca o tom informoval v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA v pondelok poskytol jej hovorca Aleš Ondrůj.

Od januára do septembra tohto roka prepravili diaľkové vlaky RegioJet 4,6 mil. cestujúcich, čo bolo o 430 tis. čiže o 10 percent viac ako v rovnakom období minulého roka. V tomto roku firma výrazne rozširuje svoj vozový park. Doteraz už zaobstarala 60 nových vozňov a podpísala zmluvu na 15 nových viacsystémových lokomotív Bombardier TRAXX MS3 s opciou na niekoľko desiatok ďalších. Rozširovanie vozového parku spoločnosti nasleduje po emisii dlhopisov RegioJetu z júna tohto roka, ktoré sa predali za takmer 1 mld. CZK. Emisia okrem rozšírenia vozového parku umožnila refinancovanie doterajších úverov od bánk.

Firma ďalej uviedla, že podľa predbežných výsledkov vykázali hrubý zisk na úrovni desiatok miliónov českých korún aj žlté autobusy RegioJet. V nasledujúcich týždňoch dopravca rozhodne o nákupe desiatok nových diaľkových autobusov v záujme priebežnej modernizácie svojej autobusovej flotily. V budúcom roku RegioJet chystá rozšírenie železničnej prepravy napríklad do Maďarska alebo na Ukrajinu. Rozšírenie spojov RegioJet plánuje v roku 2020 v Česku aj na Slovensku.
(1 EUR = 25,842 CZK)

Súvisiace články

Aktuálne správy