V Bratislave sa začína stretnutie k projektu o integrite verejnej správy

Zástupcovia Úradu vlády (ÚV) SR sa spolu s predstaviteľmi OECD, Veľvyslanectva Nórskeho kráľovstva v SR, zástupcami rezortov, Generálnej prokuratúry či Rady pre štátnu službu a organizácií angažujúcich sa vo veciach verejných stretnú 19. a 20. septembra od 9.00 h na bratislavskom Bôriku, aby prediskutovali realizáciu projektu pod názvom Zlepšovanie integrity verejnej správy v SR. Informoval o tom tlačový odbor ÚV SR.
Počas štyroch rokov projekt podporí budovanie komplexného, koordinovaného a moderného systému integrity vrátane budovania kapacít, uľahčenie rozhodovania verejných činiteľov, založeného na uplatňovaní etických noriem a pravidiel, podporí vytváranie efektívnych protikorupčných politík a opatrení, ale aj zdokonalenie protikorupčných činností či zabezpečenie účinných mechanizmov zodpovednosti.
Projekt sa zameriava na identifikáciu a riadenie hlavných rizík korupcie a poskytne vláde SR usmernenia k vývoju nástrojov a procesov na predchádzanie korupcie. Úrad vlády SR, najmä odbor prevencie korupcie, bude realizovať projekt v úzkej spolupráci so svojím projektovým partnerom – OECD (Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj).
Projekt, ktorý je financovaný z grantov Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) reaguje na aktuálne výzvy v oblasti verejnej integrity (etického vykonávania verejnej správy) a protikorupčných snáh na Slovensku, pričom využíva medzinárodné skúsenosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy