Do britského technologického sektora prišli rekordné zahraničné investície

Za január až júl technologické firmy krajiny zo zahraničia získali 5,5 mld. libier.

Britské technologické firmy prilákali za január až júl rekordné zahraničné investície v objeme 5,5 mld. libier (GBP). Vyplýva to z výskumu organizácie Tech Nation. Podľa expertov priťahuje investorov do britského technologického sektora slabšia libra. Najviac v Británii investovali americké a ázijské firmy. Dohromady tieto dva regióny za január až júl v krajine do technologického sektora investovali 3,7 mld. GBP. Informoval o tom portál bbc. com.

Rast investícií do britských technologických firiem nastal v čase, keď celkové priame zahraničné investície v krajine klesajú pre neistotu v otázke budúceho usporiadania obchodu medzi Britániou a EÚ. Britské technologické firmy však podľa analytikov poskytujú ázijským investorom spôsob ako sa ochrániť pred obchodnou vojnu. "Zahraničné investície do technologických sektorov v USA a Číne oslabili pre obchodnú vojnu," uviedol Yoram Wijngaarde, šéf firmy Dealroom, ktorá zhromaždila údaje pre výskum.

K nedávnym investíciám v Británii patrila investícia 800 mil. USD japonskej firmy Softbank do britskej spoločnosti Greensill, ktorá poskytuje krátkodobé úvery firmám, aby pomohla ich prevádzke. Okrem toho, keď firma Deliveroo, ktorá poskytuje službu donášky potravín, nedávno od investorov získala celkovo 575 mil. USD, najviac do nej vložil americký internetový predajca Amazon.

Súvisiace články

Aktuálne správy