Slovenská pošta cez dovolenku ukladá listové zásielky na pobočkách

Ľudia a organizácie sa tak nemusia obávať o bezpečnosť svojej pošty v preplnenej poštovej schránke. Cez službu Dovolenkový servis je možné dať listy uložiť na pošte na tridsať dní a po návrate z dovolenky si ich možno vyzdvihnúť osobne alebo nechať doručiť na pôvodnú adresu.

Spoločnosť Slovenská pošta, a. s., v dovolenkovom období môže uložiť doručené listové zásielky na vlastných pobočkách. Ľudia a organizácie sa tak nemusia obávať o bezpečnosť svojej pošty v preplnenej poštovej schránke. Cez službu Dovolenkový servis je možné dať listy uložiť na pošte na tridsať dní a po návrate z dovolenky si ich možno vyzdvihnúť osobne alebo nechať doručiť na pôvodnú adresu. Slovenská pošta o tom informovala v utorok v tlačovej správe.

Zákazníci zároveň môžu požiadať aj o zasielanie SMS a e-mailových oznámení, aby mali prehľad o listoch doručených cez dovolenku. Slovenská pošta zasiela oznámenia k zapísaným listom, teda s podacím číslom, napríklad pri doporučených listoch či úradných zásielkach. „Po návrate z dovolenky si môžu zákazníci svoje listy vyzdvihnúť osobne na pošte alebo im ich doručíme na pôvodnú adresu. Termín doručenia listov na pôvodnú adresu si zákazník dohodne vopred s pobočkou pošty,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská.

Neprevzaté zapísané listy vráti Slovenská pošta ich odosielateľovi po uplynutí odbernej lehoty. „Štandardná odberná lehota pre vyzdvihnutie zapísaných listov je osemnásť dní, s dovolenkovým servisom si ju zákazník predĺži až na tridsať dní (s výnimkou úradných zásielok). Službu si zákazníci objednajú vyplnením tlačiva Žiadosť o poskytnutie služby Dovolenkový servis,“ priblížila Rovenská. Tlačivo na podanie žiadosti je k dispozícii aj portáli www.posta.sk. „Odloženie zásielok počas dovolenky na pobočke stojí od 4,90 €,“ dodala Rovenská.

Spoločnosť Slovenská pošta, a. s. so sídlom v Banskej Bystrici vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur, jej akcie spravuje Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy