Skupina PSA varuje, že pre brexit vo Veľkej Británii ukončí výrobu vozidiel Opel Astra

Výroba vozidiel Opel Astra sa vo Veľkej Británii ukončí, pokiaľ brexit spôsobí, že nebude zisková, varuje šéf automobilovej skupiny PSA Carlos Tavares.

Francúzska automobilka PSA môže vo Veľkej Británii ukončiť výrobu vozidla Opel Astra, pokiaľ náklady súvisiace s brexitom spôsobia, že ďalej nebude zisková. Uviedol to generálny riaditeľ spoločnosti Carlos Tavares, ktorého citoval v pondelok denník Financial Times (FT). Ako dodal, firma má k dispozícii alternatívy, kam môže stiahnuť výrobu.

„Preferoval by som pokračovanie (výroby) v závode Ellesmere Port. Ak budú ale podmienky nepriaznivé a nedokážem zabezpečiť ziskovosť, tak potom budem musieť chrániť zostávajúcu časť spoločnosti… K Ellesmere Port máme alternatívu,“ uviedol Tavares podľa portálu bbc.com.

Francúzska automobilka PSA už minulý mesiac varovala pred ukončením výroby vozidiel Vauxhall a Opel Astra vo Veľkej Británii v prípade, že krajina opustí Veľkú Britániu bez dohody o úprave budúcich vzťahov. Medzitým sa novým premiérom stal Boris Johnson, ktorý trvá na tom, že Británia z EÚ 31. októbra odíde bez ohľadu na to, či sa schváli dohoda alebo nie.

Automobilka Vauxhall zamestnáva v Británii zhruba 4 500 ľudí, pričom v závode Ellesmere Port na severozápade Anglicka, kde vyrába model Opel Astra, je približne 1 800 pracovníkov.

Francúzska skupina PSA kúpila britskú značku Vauxhall a nemeckú Opel od americkej spoločnosti General Motors v roku 2017.

https://www.bbc.com/news/business-49146645

Súvisiace články

Aktuálne správy