Počet voľných pracovných miest v Írsku pre brexit klesol

Zamestnávatelia závislí od exportu musia brať do úvahy narušenia, ktoré pravdepodobne spôsobia clá či hraničné kontroly.

Celkový počet voľných pracovných príležitostí v Írsku za posledný rok klesol pre neistotu v otázke možného brexitu bez dohody. Podľa najnovšej správy pracovného portálu IrishJobs.ie síce počet príležitostí je naďalej vysoký v stavebníctve a v ubytovacích a stravovacích službách, ale klesol v účtovníctve, v bankových a finančných službách a v poisťovníctve. Podľa správy celkový počet voľných pracovných miest medziročne klesol o 4 percentá. Informuje o tom portál rte.ie.

Prijímanie nových pracovníkov v Írsku podľa správy sťažuje problém brexitu. Zamestnávatelia, ktorí sú závislí od exportu, napríklad vo farmaceutickom a potravinárskom odvetví, totiž musia brať do úvahy narušenia, ktoré pravdepodobne spôsobia clá, hraničné kontroly a problémy dodávateľských reťazcov. „Firmy v spracovateľskom priemysle odkladajú rozhodnutia o prijímaní zamestnancov, kým nebudú mať viac istoty, čo sa stane,“ uviedla Jane Loriganová z portálu IrishJobs.ie.
https://www.rte.ie/news/2019/0722/1064429-job-vacancies-drop-brexit/

Súvisiace články

Aktuálne správy