Zisk Amazonu sa viac ako zdvojnásobil vďaka cloudovým službám

Internetový predajca v prvom štvrťroku dosiahol čistý zisk 3,56 mld. USD, v rovnakom období pred rokom to bolo 1,63 mld. USD.

Zisk amerického internetového predajcu Amazon sa v prvom kvartáli viac ako zdvojnásobil, keďže výsledky prináša jeho podnikanie v oblasti cloudových služieb a reklamy. Firma za prvé tri mesiace tohto roka vykázala čistý zisk 3,56 mld. USD, čiže 7,09 USD na akciu. Prekonala tak očakávania, že bude v sume 4,61 USD na akciu. V rovnakom období pred rokom Amazon dosiahol čistý zisk 1,63 mld. USD, čiže 3,27 USD na akciu.

Celkové tržby internetového predajcu v prvom štvrťroku posilnili o 17 % na 59,7 mld. USD. Tržby za cloudové služby sa medziročne zvýšili až o 41 percent. Rýchlo rastúce podnikanie firmy v oblasti reklamy sa tiež stalo významným zdrojom jej príjmov, keďže predáva reklamu spoločnostiam, ktoré chcú, aby sa ich produkty ukázali ako prvé, keď kupujúci hľadajú na stránke. Amazon presne neuviedol, koľko presne na reklame zarába, ale tento segment zaradil do "ostatných príjmov", ktoré medziročne stúpli o 34 percent.

Súvisiace články

Aktuálne správy