Tabaková spoločnosť vstupuje do biznisu poisťovníctva: Zľavy pre fajčiarov, ktorí prestali

, CNBC Foto: SITA/AP

Philip Morris International otvára poisťovňu s názvom Reviti. Fajčiari dostanú zľavy, ak so zlozvykom prestanú, alebo ak namiesto tradičných cigariet zvolia elektronickú náhradu alebo prejdú na potenciálne menej karcinogénny produkt.

Philip Morris International, tabaková spoločnosť, ktorá predáva cigarety Marlboro, najnovšie vstupuje na trh životného poistenia. Stopercentná dcérska spoločnosť, nazvaná Reviti, bude spočiatku predávať životné poistenie v USA s plánmi expandovať aj na ďalšie trhy v zahraničí. Ľudia, ktorí sú ochotní prejsť na elektronické cigarety, dostanú v priemere 2,5 % zľavu na poistné, ľudia, ktorí prejdú na produkt iQOS od Philip Morris na tri mesiace, získajú zľavu 25 % a ľudia, ktorí prestali fajčiť a nezapálili si minimálne jeden rok dostanú 50 % zľavu. Poistné pre 20-ročného nefajčiara vychádza na približne 5 libier (5,78 eura) mesačne, životné poistenie je na sumu 150 000 libier (173 510 eur).

Firma Philip Morris International uviedla, že výšku zľavy určuje kvôli motivácii, aby ľudia začali používať alternatívne produkty s potenciálom výrobku znížiť riziko. PMI predáva celý rad alternatív, najviac ale stavili na iQOS, zariadenie, ktoré tabak ohrieva, ale nespaľuje. PMI dúfa, že jedného dňa prestane predávať cigarety úplne, CEO Andre Calantzopoulos to povedal pre CNBC.

„Je zrejmé, že to dáva zmysel pre verejné zdravie ale má to tiež zmysel pre našich akcionárov z finančného hľadiska. Tieto výrobky nie sú cigarety, ťažia z nižších spotrebných daní a lepších marží, takže nakoniec získajú obe strany. To je dôvod, prečo sa všetci orientujeme týmto smerom. Čím rýchlejšie sa cigariet zbavíme, tým lepšie pre nás všetkých."

Súvisiace články

Aktuálne správy