Kabinet má v stredu rokovať o návrhu Akčného plánu rozvoja elektromobility v SR

Akčný plán obsahuje 15 opatrení, ktoré majú charakter priamej podpory používania vysokoekologických nízkoemisných vozidiel a možnosti finančného mechanizmu na podporu rozvoja nabíjacej infraštruktúry, ako aj charakter motivačnej podpory

Vláda by mala v stredu rokovať o návrhu Akčného plánu rozvoja elektromobility v Slovenskej republike. Akčný plán obsahuje 15 opatrení, ktoré majú charakter priamej podpory používania vysoko ekologických nízkoemisných vozidiel a možnosti finančného mechanizmu na podporu rozvoja nabíjacej infraštruktúry, ako aj charakter motivačnej podpory.

„Súčasná motivácia k nákupu vozidiel môže byť bez podstatných pomocných nákladov podporovaná výhodami, ako je napr. odlíšiteľné označenie vozidiel, možnosť používania jazdných pruhov vyhradených pre verejnú dopravu, či povolenie vstupu do nízkoemisných zón alebo využívanie parkovísk určených pre užšiu skupinu užívateľov,“ uviedol rezort hospodárstva.

Ministri by mali rokovať aj o návrhu novely zákona o námornej plavbe. Novela zákona má harmonizovať vnútroštátne právo s právom Európskej únie v oblasti pracovnej, sociálnej a finančného zabezpečenia transpozíciou eurosmernice, ktorou sa vykonáva Dohoda uzavretá Združením vlastníkov lodí Európskeho spoločenstva (ESCA) a Európskou federáciou pracovníkov v doprave.

„Účelom smernice je zabezpečenie rýchleho a účinného systému finančného zabezpečenia na pomoc námorníkom, ak sú zanechaní bez finančných prostriedkov a náležitej starostlivosti a finančného zabezpečenia vlastníkov lodí, na zaistenie náhrady škody v prípade úmrtia alebo dlhodobej pracovnej neschopnosti námorníkov v dôsledku pracovného úrazu, choroby z povolania alebo nebezpečenstva z povolania,“ uviedol rezort dopravy.

Súvisiace články

Aktuálne správy