Začína sa modernizácia autobusových zastávok Dom umenia a Krajský súd

Projekt modernizácie zastávok verejnej dopravy v Košiciach pokračuje ďalšou etapou. V pondelok sa začne rekonštrukcia autobusových zastávok Dom umenia a Krajský súd na Štúrovej ulici. Informovali o tom magistrát mesta a Dopravný podnik mesta Košice (DPMK).
Autobusová zastávka Dom umenia bude dočasne premiestnená zhruba 50 metrov za pôvodnú zastávku v bus pruhu. Zastávka Krajský súd v smere Moldavská cesta bude taktiež dočasne premiestnená, a to pred odbočku na Žriedlovú ulicu. „Stavebné práce na oboch modernizovaných zastávkach budú zahŕňať úpravu nástupných plôch a pozemných komunikácií, bezbariérový prístup pre občanov a vybavenie zastávok označovačmi s LED informačnými tabuľami. Zhotoviteľ (Eurovia SK) predpokladá, že práce na oboch zastávkach ukončí najneskôr do konca apríla,“ informoval magistrát mesta.
Projekt Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov sa týka celkovo 29 košických autobusových zastávok. Finančné náklady na projekt predstavujú sumu 987.556 eur, z toho 85 percent tvoria eurofondy, desať percent spolufinancuje štátny rozpočet a päť percent mesto Košice. Modernizácia by mala byť celkovo zrealizovaná do konca júna 2019.
Komplexná modernizácia zastávok zahŕňa stavebné úpravy nástupných plôch a pozemných komunikácií v miestach 21 zastávok s nevyhovujúcim technickým stavom vytvorením bezbariérových prístupov, respektíve vybavenie zastávok LED informačnými tabuľami s online odchodmi spojov. Tabule budú napríklad reálne zohľadňovať aj prípadné meškania jednotlivých liniek MHD.
V prípade potreby sa zastávky doplnia o bezbariérové priechody pre chodcov s prvkami pre nevidiacich. Zároveň sa urobí aj osvetlenie priechodov v miestach riešených nástupných plôch so zreteľom na bezpečnosť cestnej premávky.

Súvisiace články

Aktuálne správy