Veľké porovnanie bežných účtov bánk dostupných na Slovensku

, mBank Foto: getty images

V týchto dňoch banky posielajú vyúčtovanie za vedenie bežného účtu, možno je to ten pravý čas banku zmeniť a niečo ušetriť.

Ponúkame prehľad poplatkov za vedenie účtu, zľavy, či sporenia a výhody, aké banky ponúkajú svojim klientom. Niektoré banky ponúkajú účet bez poplatkov, ale aj keď si banka za bežný účet pýta poplatok, zvyčajne v ňom nie sú zahrnuté žiadne predplatené produkty ani služby. Za balík služieb si banky účtujú mesačný poplatok, alebo ponúknu vybrané produkty a služby, ktoré môže klient využívať bezplatne. Účty sa líšia najmä poplatkami, nie je to však len za založenie alebo vedenie účtu, ale aj za platby kartou a výbery z bankomatu. Rovnako sú rozdiely aj v vo využívaní internetbankingu, možnosť založenia spoločného účtu pre rodinného príslušníka, či šetriaceho podúčtu. A potom sú tu ešte iné výhody, ktorými sa snažia banky odlíšiť od konkurencie.

Najnižší poplatok za bežný účet nemusí byť univerzálne riešenie, v prvom rade by ste mali kupovať niečo, čo aj využijete. Prispôsobiť si bežný účet vlastným požiadavkám.


Súvisiace články

Aktuálne správy