Tržby Alstomu v 3. kvartáli vzrástli o 10 %

Francúzsky výrobca rýchlovlakov Alstom vo štvrtok oznámil, že jeho tržby v 3. štvrťroku finančného roka 2018/18 vzrástli o 10 % a objednávky dosiahli nový rekord, najmä vďaka objednávkam služieb.
Konkrétne, tržby Alstomu za tri mesiace do konca decembra 2018 stúpli na 2,01 miliardy eur z 1,83 miliardy eur v rovnakom období predchádzajúceho roka.
Spoločnosť uviedla, že k rastu jej tržieb prispel pokrokom pri projekte systému metra v Dubaji, dodávky regionálnych vlakov v Európe a realizácia zmluvy o údržbe v Spojenom kráľovstve.
Okrem toho Alstom v uplynulom štvrťroku zaznamenal rekordný nárast nových objednávok na 3,39 miliardy eur z 1,68 miliardy eur rok predtým. Objednávky zahŕňajú napríklad zmluvu na údržbu metra Rijáde, regionálne vlaky v Luxembursku a Nemecku a signalizáciu pre linky metra Bombaji.
Za prvých deväť mesiacov finančného roka (apríl-december) sa tržby skupiny zvýšili o 16 % na 6 miliárd eur, zatiaľ čo hodnota objednávok dosiahla 10,5 miliardy eur.
Za celý fiškálny rok, ktorý sa končí 31. marca 2019, očakáva Alstom tržby približne 8 miliárd eur.
Spoločnosť uviedla, že jej navrhovaná fúzia so železničnou divíziou nemeckého konglomerátu Siemens je na dobrej ceste a mohla by sa uzavrieť v prvej polovici roku 2019, napriek tomu, že čelí silnej opozícii regulačných úradov v celej Európe.

Súvisiace články

Aktuálne správy